Hoe uw afvoer ontstoppen – Een stapsgewijze handleiding

Een verstopte afvoer kan voor veel ongemak zorgen, zoals nare geurtjes, wateroverlast en schade aan uw woning. Gelukkig kunt u met een paar eenvoudige stappen uw afvoer ontstoppen. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij het ontstoppen van uw afvoer.

Stap 1: Maak de afvoeropening schoon Verwijder vuil en afval uit de afvoeropening en gebruik een plunjer om het water weg te laten lopen. Als het water niet wegloopt, ga dan verder met stap 2.

Stap 2: Gebruik een ontstopper Plaats de zuignap van de ontstopper op de afvoeropening en duw deze naar beneden en omhoog. Herhaal dit totdat het water vrij kan stromen. Als het water nog steeds niet wegloopt, ga dan verder met stap 3.

Stap 3: Maak gebruik van een ontstoppingsveer Steek de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoeropening en draai deze rond totdat u de verstopping voelt. Trek de ontstoppingsveer langzaam terug. Herhaal dit totdat de verstopping is opgelost.

Stap 4: Spoel de afvoer door Spoel de afvoer grondig door met warm water om eventuele resten van de verstopping weg te spoelen. Voeg eventueel een reinigingsmiddel toe om de afvoer verder te reinigen en te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet.

Als de verstopping niet opgelost is, heeft u mogelijk professionele hulp nodig. Neem in dat geval contact op met ons rioleringsbedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen met rioleringen en afvoersystemen.

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het ontstoppen van uw afvoer. Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met al uw rioleringsbehoeften.

Scroll naar boven